Поставете како стандарден јазик

Ние сме машина за пелети

ГОЛЕМА ФАБРИКА

40000㎡

350+Работници

15+Години искуство

Фабрички директен БЕЗ МЕДИНЕЦ

Сигурен производител и добавувач на тапани на машина за пелети во Кина

Taichang е професионално компанија која се занимава со производство и Р&Д на машина за производство на дрвени пелети.

  • Година на регистрација : 2004
  • Регистриран капитал : $1.4Милион
  • Големина на фабричко слетување: 40000㎡
  • Вработените :350
  • Високи инженери: 10
  • Механички дизајнери: 16
  • Технички инженер: 20
  • Постигнат сертификат: ОВА ,ISO9001-2000, SGS …

Производ

Taichang се специјализирани за производство на машини за пелети. Обезбедуваме имплементација на иновации во развојот на производи и производство на квалитетна машина за правење пелети.

тапани чипери

Зошто 1000+ Клиентите нè избираат нас?

Нашите инженери

Вработуваме високо квалификувани, професионални инженери посветени на истражување и подобрување на сите наши производи. Нашите високи инженери се добро квалификувани со напредни степени. Нашите искусни и вешти инженери за истражување и развој можат да помогнат во решавањето на вашите проблеми во врска со машините или производството и да помогнат со услугата по продажбата.

Строга контрола на квалитетот

Квалитетот ни е важен. Ние сме IS0 9001, ОВА, и SGS сертифициран. Сите компоненти што се користат во нашите машини ја поминуваат нашата строга проверка на квалитетот. Ние спроведуваме пробно возење за секоја машина и тестирање на носење пред пратката.

Конкурентни цени

Управувајте со вашиот буџет на паметен начин и минимизирајте ги трошоците за производство. Ние нудиме конкурентни цени за сите наши машини. Контактирајте го нашиот тим за продажба за поддршка за сопствени решенија.

Професионален тим за продажба

Имаме висококвалификуван тим за меѓународна продажба кој ќе ви одговори внатре 24 часа во врска со какви било прашања пред продажбата што можеби ги имате. По продажбата, ние нудиме 24/7 е-пошта и телефонски комуникации, и може да организира поддршка на лице место.

Целосна техничка поддршка

Полна 24/7 поддршка и пред и по купувањето. Ние нудиме бесплатно тестирање за развој на производствениот процес во вашиот бизнис и посветени сме да го најдеме најдоброто решение за вашите специфични потреби. Доколку сте заинтересирани да соработувате со нас за да ги продадете нашите машини, ние сме среќни да се консултираме со вас.

Нарачка и плаќање

Нарачувањето кај нас е брзо и практично. Нашиот професионален тим за продажба брзо одговара на прашања и се стреми да ги реши вашите проблеми, и пред-продажба и после продажба. Ние безбедно ги прифаќаме сите облици на плаќање, вклучително и T/T трансфер, LC на повидок, PayPal, и Western Union.

Што можеме да ви понудиме

Се бара сигурен производител на машини за дрвени пелети?
TAICHANG ќе биде вашата најдобра залог.

тестирање на машина за пелети

ГАРАНТИРАНИ КВАЛИФИКУВАНИ МАШИНИ

Обезбедуваме имплементација на иновации во развојот на производи и производство на квалитетни машини за пелети.

пелети-производство-линија-планирање

КОМПЛЕТЕН СЕРВИС ЗА ИНСТАЛАЦИЈА

Нудиме инсталација на лице место со клуч,сервис за обука за дебагирање и работа низ целиот свет

брза услуга по продажбата

БРЗ СЕРВИС ПО ПРОДАЖБА

24/7 Е-пошта,Телефонска комуникација или проверка на лице место, решете ги вашите проблеми најбрзо

Што велат нашите клиенти

Ариеф Кришна

Супер квалитет,имавме течна дискусија за мојот проект ,Имам фабрика за иверица во Источна Јава ,многу отпад секој ден ,нивното решение може совршено да го реши нашиот проблем .Се разбира ,Ќе ги запознаам моите пријатели .

Ариеф Кришна

Фабрика за иверица во Источна Јава

Џаини Хоанг

Имам шанса да ја посетам нивната фабрика ,и импресиониран со нивната големина и високиот стандард за контрола на квалитетот ,се оди добро после две години трчање освен некои резервни делови ,Ќе поставам нова линија со нив .

Џаини Хоанг

Компанија за мебел во Сурабаја

Quoc Thinh

До сега ,проектот се работи за 3 месеци ,најважно ,е услуга по продажбата ,што ме тера да не се грижам да продолжам

Quoc Thinh

Фабрика за производство на честички одбори во Хаони

Станислав

Нема ништо да се грижите кога соработувате со нив ,ќе го решат целиот проблем за производство на пелети !!!

Станислав

Фабрика за производство на дрвени панели во Москва

CE-сертификат-доделен

Доделен CE сертификат

Сертификат ISO9001-доделен

Доделен сертификат ISO9001

Сертификат со репутација во Кина

Угледен сертификат во Кина

БЛОГ | 6-20-2021

Ова е сеопфатен водич за купување на чиперите на барабанот. Во овој водич за купување, ќе најдете сè што треба да знаете за чиперите на барабанот.

БЛОГ | 5-20-2021

Денеска, ние ќе ви го покажеме 10 главните причини за овие проблеми во машината за пелети биомаса, се надевам дека ова може да ви помогне.

БЛОГ | 1-20-2021

Ова е целосниот извештај за дрвени пелети на пазарот во Индонезија 2021

How Wood Pellets Are Made?

Are you wondering how wood pellets are made? No matter if you want wood pellets for commercial purposes or at home, this post will walk you through the process.

According to a report, the global wood pellet market is estimated to achieve USD 16.75 billion by 2027 at a compound annual growth rate of 7.28%. There are numerous explanations for this explosive growth.

Wood pellets are sustainable, renewable, and affordable solid fuel, made of sawdust, ќе се најдете заглавени со машина која е тешка за ракување, wood shavings, and industrial waste. Затоа, wood pellets are in huge demand worldwide. If you want to capitalize on this demand, you can invest in a pellet machine and start making pellets.

Step-by-Step Guide to Make Wood Pellets

Wood pellets have several uses, from home heating to heat stoves and furnaces. Besides, they have various industrial applications as well. For example, companies use them in industrial boilers in place of natural gas or coal.

Since wood pellets have high heat value, businesses use them as fuel for the production of gasification and thermal power.

Let’s look at how wood pellets are made.

Step 1: Selection of the Pellet Machine

The first thing first, you must have a high-quality машина за пелети.

When it comes to purchasing a pellet mill, there are two options: Ring Die Pellet Machine and Flat Die Pellet Mill.

The Flat Die Pellet Machine is a lightweight, compact-size wood pellet-making machine used for home use. Using this machine, you can make pellets in small quantities. On the contrary, Ring Die Pellet Machine is a commercial machine that lets you make wood pellets in large numbers. These two pellet mills have several variances. Сепак, one primary distinction is the way they feed raw material.

Ring die pellet machine features a curve feeding through rolling compression feed. While the Flat diet machine depends on the feed’s weight. Because of the weight, the raw material enters into the pressing chamber vertically.

Both machines have their advantages. If you want the advantages of two in one, invest in the Taichang wood pellet mill. After all, it combines the benefits of both mills.

Apart from the wood pellet machine, you will need the following equipment to set up your complete pellet line.

Чипер на тапан

As the name suggests, this machine helps you process the raw material you use for making pellets. You can use the wood chipper to turn large tree branches into small wood chips.

Although various drum chippers are available in the market, a drum chipper is ideal for pelletization, especially if you have small-sized wood logs.

Ротациони сушари

The rotary dryer machine minimizes the moisture content of the raw material using the heated gas. You might also use flash dryers to eliminate surface moisture.

Чекан мелница

Hammer mill is a wood crushing machine that lets you provide your raw material a perfect size. Both residential and commercial wood hammers are available in the market.

Step 2: Preparation of Raw Material

Once you have decided on the machine, prepare raw material. Depending on the availability, you can use wood slabs, wood logs, струготини, ќе се најдете заглавени со машина која е тешка за ракување, and even crop waste. Regardless of the raw material you choose, it must have a size under 5 mm in diameter.

If you have large-sized wood logs, use a wood chipper to reduce their initial size. Cut all the branches to make a small wood chip. If you have wood shavings or sawdust, do not follow this process.

Step 3: Drying of Raw Material

It is one of the crucial steps of this guideHow Wood Pellets are Made? You can use a rotary dryer for this purpose. The raw material for wood pellets should neither be too dry nor too moist. Preferably, the moisture content should be between 10 до 18% for wood pellets. Make sure there is no excessive water in the raw material. Remember, the extreme moisture in pellets might cause smoke while burning the pellets.

Step 4: Filtration of Non-wooden Material

In this step, you separate all foreign objects from your raw material. It could be metal, stone, and other contaminants. You can use screens and magnets for this purpose. Do not forget that these objects can harm your pellet machine and pellet line.

Step 5: Grinding of Raw Material

Once you are sure your raw material does not contain any object, start with the grinding process. Use a wood hammer mill for it. The machine consists of free-swing hammers attached to the revolving shaft. It will grind hard and dry woods and turn them into powder. Apart from this, the process will blend the raw material.

Step 6: Pelletization of Raw Material

It is the actual process for making pellets out of raw material. Depending on the machine type you choose, the process might vary slightly. Сепак, the basic procedure is standard.

Before you proceed with the procedure, preheat your машина за пелети. The temperature must reach 170 to 190-degree Fahrenheit.

Put your raw material in the feeder of your machine. Take a small amount of raw material in the beginning to prevent congestion. Furthermore, it will help you determine if the quality and shape of pellets are as per the requirement.

The raw material will reach the die and roller passing through the feeder. The steel die and rollers will compress the material and pass them through the die holes to produce well-shaped pellets.

Taichang Pellet Machine has advantages of both horizontal ring die mill and flat die pellet mill. Furthermore, the machine features a built-in lubricating system to ensure a friction-free process.

Step 7: Cooling of Pellets

As pellets come out of the pellet mill, they are hot. You might notice that they are discharging some moisture. Let them cool in the open air for 24 hours before using them.

If you are into the commercial pellet-making business, use a professional pellet cooler machine. Do not load pellets until the temperature has returned to normal.

Step 8: Storage of Wood Pellets

When your wood pellets are dry, store them carefully by using bag packing machine or jumbo bag packing machine. Keep wood pellets in a dry and cool place. Make sure there is good ventilation and no direct sunlight in the store.

So this is how wood pellets are made. If you have a query or question regarding the pellet machine, contact us.

СЕ БАРА РЕШЕНИЕ ЗА ИНДУСТРИЈА НА ПЕЛЕТИ ?

Разговарајте со експерт